4 investitii inteligente si de durata pe care le poti face pentru casa ta

Intr-o lume in care se pune accentul pe investitii de durata, una dintre ele, la care poti sa te gandesti si tu, este sa investesti in propria ta casa. Este un pas important care iti asigura confortul pe termen lung si siguranta ca economiile au fost cheltuite inteligent. Descopera ce astfel de investitii poti face pentru casa ta, pentru a te bucura de beneficii odata cu trecerea timpului.

Investitii casa

1. Sursa de caldura eficienta

Modul in care alegi sa iti incalzesti locuinta dicteaza atat confortul, cat si bugetul pe termen lung. Exista cateva aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand alegi o sursa de caldura, cum ar fi:

  • suprafata care urmeaza sa fie incalzita;
  • cheltuielile aferente cumpararii, instalarii si intretinerii sursei de caldura;
  • combustibilul pe baza careia functioneaza.

Spre exemplu, poti alege centrale murale / ae folosite atat pentru incalzire, cat si pentru apa calda menajera, cu montare pe perete. Acestea functioneaza pe gaz natural, GPL sau curent electric. Mai mult, acest tip de centrale acopera diverse aplicatii, datorita gamei variate de puteri, cat si prin posibilitatea de multiplicare prin cascadare. Este o optiune inteligenta pentru casa ta, in special cand locuiesti la curte, pentru a te bucura de confort si siguranta pe termen lung.

2. Izolatie termica si ferestre eficiente energetic

La casa sau la apartament, una dintre alegerile inspirate pentru locuinta ta consta intr-o izolatie termica eficienta, alaturi de ferestre eficiente energetic. Procesul inseamna reducerea pierderilor de caldura printr-un material inzolant, tradus prin avantaje pe termen lung pentru confortul si cheltuielile tale.

Se pot realiza prin diferite metode:

  • izolatia peretilor interiori;
  • izolarea acoperisului si a peretilor exteriori daca locuiesti la curte;
  • utilizarea de geamuri termopan de rama PVC si sticla cu grosime dubla;
  • usi exterioare cu izolatie termica.

In ceea ce priveste alegerea materialelor, cel mai bine este sa discuti cu specialistii in domeniu, pentru a decide optiunea potrivita pentru tine, dintre vata minerala sau polistiren expandat.

3. Sistem Smart Home

O casa inteligenta iti va aduce beneficii pe termen lung, securitate sporita si confortul pe care nu il vei mai gasi in alta parte. Acest sistem Smart Home inseamna, de fapt, anumite dispozitive interconectate, care pot fi controlate de la distanta, atat pentru reglarea luminozitatii, dar si a temperaturii optime.

In functie de ce sisteme instalezi, casa ta poate indeplini mai multe roluri importante, cum ar fi:

  • poti sa ai un raport lunar al consumului de energie;
  • controlezi temperatura optima din fiecare incapere;
  • aprinzi si stingi luminile oricand ai nevoie, chiar si de la distanta;
  • configurezi si monitorizezi sistemul de securitate al locuintei in orice moment al zilei, chiar si din alt oras sau tara;
  • primesti notificari cand ai uitat becurile aprinse sau usa frigiderului deschisa.

4. Imbunatatirea calitatii aerului

Desi afara nu putem controla aerul pe care il respiram, doar prin actiuni prietenoase cu mediul inconjurator, acasa exista mai multe mijloace prin care poti sa controlezi calitatea acestuia. In primul rand, verifica ventilatia locuintei si alege ventilatoare cu recuperare de caldura care permit ventilatia continua fara a pierde caldura din interior.

Al doilea pas ar fi sa alegi sisteme inteligente care iti pot asigura un aer cat mai curat in incaperi, cum ar fi purificatoare HEPA sau cele cu filtru de carbon activ, cat si dezumidificatoare. Cele din urma controleaza umiditatea si o mentin in asa fel incat sa nu apara mucegaiul sau diferiti acarieni. In aceeasi categorie intra si aparatele de aer conditionat echipate cu filtre avansate, cum este si cel de purificare.

Prin urmare, investitiile inteligente si de durata pentru casa ta pornesc de la o sursa eficienta de energie, urmate de izolatia termica si sistemele Smart Home, si terminand cu metodele de imbunatatire a calitatii aerului. Toate sunt investitii de durata, atat pentru confort, buget, dar si pentru sanatatea ta.

Sursa foto: Shutterstock

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

FANTANA DE INTERIOR FENG SHUI MONOLOG

Pret: 1094,80 LEI 920,00 LEI

Casa si gradina - oferte

LUSTRA MODERNA 91245-3A, 3 BECURI, ALB

Pret: 179,99 LEI 139,99 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!