Trucuri care iti vor usura activitatea in bucatarie

Timpul petrecut in bucatarie poate fi destul de lung pentru a reusi sa pregatesti atat felurile de mancare pe care ti le-ai propus insa si pentru a curata bucataria dupa aceasta activitate. Dupa o zi petrecuta la serviciu, e de inteles daca te simti mai putin motivata pentru realizarea treburilor casnice, pentru gatitul cinei si chiar pentru pregatirea pachetelor cu mancare pentru a doua zi. Exista insa o serie de trucuri care iti vor usura considerabil activitatea si vei reusi sa scurtezi timpul petrecut in bucatarie.

Hote bucatarie

Daca vrei sa devii eficient in bucatarie si sa te bucuri de timpul petrecut cu familia ta, tine cont de sfaturile de mai jos!

Electrocasnice

De cele mai multe ori rolul electrocasnicelor in pregatirea meselor este fantastic. Daca investesti intr-un cuptor de calitate vei reusi sa pregatesti atat deserturi cat si fripturi delicioase intr-un timp rezonabil. Insa, daca obisnuiesti sa gatesti mai mult pe aragaz, atunci ar trebui sa cauti si un model din gama de hote de bucatarie care sa aiba o putere de absorbtie destul de mare. Astfel, nu se va depune grasimea pe faianta si nici nu se va mai aburi mobila iar tu vei salva din timpul petrecut pentru curatenia din bucatarie. Pe altex.ro exista multe modele cu diferite specificatii tehnice si poti alege ceea ce se potriveste nevoilor tale.

Organizatoare

Eficientizarea timpului petrecut in bucatarie se afla in stransa legatura cu modul in care aceasta este organizata si cat de la indemana sunt ustensilele de care te folosesti cel mai des. Incearca pe cat posibil sa nu aglomerezi blatul intrucat, pe langa faptul ca mai mult te va incurca aglomeratia atunci cand ai de pregatit ceva, va crea si imaginea unui spatiu dezordonat si cu siguranta nu iti doresti acest lucru. Alege sa investesti in cateva rafturi speciale pentru dulapuri si sertare care te vor ajuta sa pastrezi ordinea.

Ustensile

Daca vrei sa primesti laude pentru felurile de mancare pe care le gatesti, atunci, pe langa calitatea ingredientelor folosite si pasiunea pentru aceasta activitate, trebuie sa te asiguri ca ai la indemana si ustensilele potrivite. Cutitele ascutite sunt cele care fac diferenta de cele mai multe ori. Un astfel de instrument potrivit pentru fiecare aliment te va ajuta sa il feliezi uniform si sa il gatesti ulterior corespunzator.

Planificare

Pentru a salva timp pretios pe care il poti petrece cu cei dragi, ar fi indicat sa faci o planificare a felurilor de mancare pe care sa le pregatesti. La inceputul saptamanii implica toti membrii familiei in aceasta activitatea si tine cont si de dorintele lor. Dupa ce ati schitat un meniu, vezi ce ingrediente ai deja in casa si apoi mergeti la cumparaturi pentru aprovizionare. In acest fel, pe langa timpul scurt pe care il vei petrece gatind, vei reusi sa salvezi si din timpul petrecut zilnic in magazine. In plus, iti poti alege o zi in care esti disponibila sa gatesti mai multe feluri de mancare care sa va ajunga pentru mai mult timp.

Ca sa reusesti sa te bucuri de seri linistite alaturi de familie si prieteni, tine cont de sfaturile utile prezentate mai sus!

Sursa foto: On Shot pe Pexels.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

SET MOBILA BUCATARIE MARINA B

Pret: 2265,00 LEI 1472,00 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!